Birsa napustio brod koji tone
Iskusni slovenački reprezentativac potpisao je za Cagliari nakon četiri sezone provedene u Chievu

Karijeru nastavlja u Cagliariju

Birsa napustio brod koji tone

E. Škorić

Valter Birsa napustio je Chievo i u narednom dijelu sezone nosit će dres Cagliarija.

Slovenački reprezentativac koji ima 32 godine, odlučio je da nakon četiri godine napusti tim iz Verone, a u Cagliari je prešao za dva miliona eura.

U tekućoj sezoni u Seriji A Birsa je postigao dva gola i dodao dvije asistencije na 17 mečeva.

Birsa je u ljeto 2013. godine prešao u AC Milan, ali za Rossonere je odigrao svega 15 mečeva u dvije sezone, a u karijeri je još nastupao za Auxerre, Sochaux, Genovu,Torino, kao i neke slovenačke timove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Slovenije je upisao 90 nastupa i pritom zabio sedam golova. Nedavno je u meču Rome i Chieva postigao eurogol na Olimpicu, a u Cagliariju će biti bezbijedan, pošto je tim u sredini tabele.

Njegov sada već bivši klub, Chievo, zakovan je za dno tabele sa samo osam osvojenih bodova iz 19 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi