Za Zukanovića niko nije pokazao interes kao Cagliari

Pokušali ga dovesti i prošlog ljeta

Za Zukanovića niko nije pokazao interes kao Cagliari

E. Čaušević

U prethodnih nekoliko sedmica sve više se špekuliše o tome da će bh. reprezentativac Ervin Zukanović napustiti Đenovu do kraja januarskog prelaznog roka.

Zukanović se u dosadašnjem dijelu sezone nije previše naigrao u dres u Đenove, a sada je poznato da u ovom klubu ne računaju previše na usluge bh. defanzivca. U prethodnim sedmicama Zukanović se povezivao s nekoliko italijanskih klubova, a interes je čak pokazao i turski Trabzonspor.

Međutim, La Gazzetta dello Sport jutros prenosi da će Zukanović karijeru najvjerovatnije nastaviti u dresu Cagliarija. Zukanović je i ljetos bio blizu prelaska u ovaj klub, no Đenova je tada odbila ponudu za njega. Cagliari je doveo Ragnara Klavana iz Liverpoola, no interes za Zukanovića je ostao.

U Cagliariju su svjesni da moraju dovesti barem jedno pojačanje u odbrani pred drugi dio sezone u Seriji A, a Zukanović im je odavno na meti. Bh. fudbaler će sigurno napustiti Đenovu, no pitanje je samo koji od zainteresovanih klubova je spreman više platiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zukanović se povezivao s mnogim klubovima

Među klubovima koji su zainteresovani za Zukanovića pominju se Frosinone, Bologna, Trabzonspor, pa i Udinese, čiji čelnici navodno razmišljaju o trampi s Genoom. Zebre, naime, namjeravaju smekšati Genou tako što bi u suprotnom pravcu otišao Giuseppe Pezzella koji gotovo da i nije igrao otkako je Udinese preuzeo Davide Nicola.

Zukanović će tako najvjerovatnije ostati u Italiji gdje je, što se kaže, već starosjedioc. Na Apeninima nastupa od 2014. godine i do sada je prije nego što je došao u Genou igrao za Chievo, Sampdoriju, Romu i Atalantu. Ranije je još bio član Genta, Kortrijka, Eupena, Dendera, Željezničara, Veleža...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi