Zar ima još poštenih...

Fair play gesta Anela Hebibovića

Zar ima još poštenih...

Anel Hebibović učinio je rijetko viđen gest na fudbalskim terenima. U momentu kada je mogao postići gol, skoro na praznu mrežu, bar tako kaže, odustao je od toga i odlučio poslati loptu u ruke golmanu GOŠK-a zbog povrede protivničkog igrača u toku akcije.

“Još u toku napada sam signalizirao da se lopta izbaci, jer se igrač GOŠK-a žalio na povredu. Naš napad je tekao po lijevoj strani i nisu me igrači čuli. Kada je lopta došla do mene ošutao sam visoko, kako bi se prekinuo napad i ukazala pomoć povrijeđenom igraču, kazao je Hebibović. 

Mislim da moramo poštovati takve stvari i voditi brigu kakvu poruku šaljemo pogotovo mlađim generacijama fudbalera, koji prate naše utakmice. Na kraju, sretan sam što smo došli do zaslužene pobjede i nova tri boda", izjavio je Anel Hebibović, prvotimac Sarajeva povodom njegovog izuzetnog poteza na utakmici protiv GOŠK-a. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda je do trenera, novog/starog Husrefa Musemića koji je igrao u neko ipak poštenije vrijeme pa ih uči poštenju, možda su gledali previše Di Canija, ali da u Sarajevu imaju crtu za fair play pokazao je još prije nekoliko sedmica i Krste Velkoski. Načinio je također potez vrijedan pažnje kada je zaustavio napad Sarajeva na gostovanju u Bijeljini protiv Radnika, zbog povrede igrača domaćeg tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi