Koji fudbaler zarađuje najviše u Premier ligi?
Foto - EPA

Tri tima dominiraju po platama

Koji fudbaler zarađuje najviše u Premier ligi?

M. Šljivak

Zarade fudbalera u Premier ligi iz godine u godinu su sve veće.

Fudbaleri na Ostrvu uzimaju zaista nevjerovatne cifre na sedmičnoj bazi, a očekivano najviše plaćaju Manchester United i Manchester City, pa igrači ovih klubova dominiraju, a tu je i Arsenal.

Najplaćeniji fudbaler Premiershipa je David de Gea. On sedmično uzima čak 375.000 funti od Uniteda, odnosno gotovo 20 miliona funti na godišnjem nivou.

Iza De Gee su dvojica fudbalera Manchester Cityja. Kevin de Bruyne zarađuje 320.833 funte sedmično, a Raheem Sterling tačno 290.000 funti.

Interesantno je svakako da je na petom mjestu Mesut Ozil sa platom od 268.750 funti. On je pao sa druge na petu poziciju jer je dijelom svoje plate od 350.000 funti odlučio da plaća Arsenalovu maskotu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Arsenal odlično plaća Thomasa Parteyja (260.000) i Pierrea-Emericka Aubameyanga (250.000), a u vrhu su još Anthony Martial (250.000), Sergio Aguero (230.135), te Gareth Bale (220.000).

Novo pojačanje Uniteda Edinson Cavani zarađuje 210.000 funti sedmično, a imena poput Mohameda Salaha i HarryjaKanea po 200.000 sedmično.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Ozil i Aubameyang primaju 350 hiljada funti sedmično, Ozil Arsenalovu maskotu plaća 86 hiljada funti godišnje znači maskoti sedmično ide 1653 funte bruto. Svi ovi iznosi su bruto iznosi, neto se dobije 44 posto manje.
6 0
felix__27
Jel sad vjerujete da je maskota Arsenalova zaradivala 80 hiljada sedmično.. Jedno vrijeme oko 2013 su se navikaci zalili tada je primao 60 hikjada sedmično.. Jbga ja glup provjeri malo bolje prije no što demantujes nekog
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi