Zarađuje kao pola ekipe, a nema ga ni na mapi: Mesut Ozil propustio 100 utakmica Arsenala

Navijači bijesni

Zarađuje kao pola ekipe, a nema ga ni na mapi: Mesut Ozil propustio 100 utakmica Arsenala

E. Čaušević

Njemački fudbaler Mesut Ozil ove sezone kao da nije član Arsenala jer je više utakmica odgledao iz svoje kuće nego što je odigrao.

Ozil je nedavno postao najplaćeniji igrač Topnika i sedmično zaradi oko 400.000 eura što još više ljuti navijače Arsenala. Od njega se očekivalo da će ove sezone biti jedan od ključnih igrača ovog tima, ali njemački veznjak je miljama daleko od toga.

Ove sezone Ozil je propustio većinu utakmica, a ako nije bio na klupi za rezervne igrače onda je iz udobnosti svog doma pratio Arsenal. Nijemac se žalio na razne povrede od početka sezone, a iako je već nekoliko sedmica u potpunosti spreman za igru i dalje ga nema ni na mapi.

Prethodnih nekoliko utakmica Unai Emery je jednostavno odlučio da Ozil neće konkurisati za utakmice Arsenala i nikome nije jasno zašto se to dešava jer nije povrijeđen. Navijači Arsenala traže odgovor zbog čega ne igra fudbaler koji zarađuje kao skoro pola ekipe londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što je najviše naljutilo fanove Arsenala jeste činjenica da je meč protiv BATE Borisova bio 100. kojeg je Ozil propustio od dolaska u Arsenal. Nijemac je Topnike pojačao na ljeto 2014. godine kada je stigao iz Arsenala i za nešto više od četiri godine propustio je čak 100 zvaničnih utakmica.

No, ni to ne bi bio problem za navijače Arsenala da znaju da je povrijeđen i da jednostavno ne može igrati. Ovako dok on trenira s ekipom Arsenala, a ne igra pitanja je sve više, a odgovora sve manje od strane čelnika kluba.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi