Zaragoza odnijela bod sa gostovanja kod Malage

Odlična partija gostiju

Zaragoza odnijela bod sa gostovanja kod Malage

A. Haznadarević

Remijem Malage i Zaragoze rezultatom 1:1, završena je prva utakmica nedjeljnog dijela programa 22. kola španske Primere.

Malaga, kao odlična četvrtoplasirana ekipa prvenstva, doičekala je Zaragozu, koja je sa 12 bodova manje na kontu zauzimala 14 poziciju. Ipak, iako je malo ko to očekivao, gosti su bili opasniji protivnik, te su već u 13. minutu došli do vodstva.

 

Rano vodstvo Zaragozi je donio Helder Postiga, nakon asistencije Josea Fernandeza.

 

Nakon primljenog pogotka, Malaga nije posustala, te je tačno deset minuta kasnije uspjela doći do poravnanja. Dosuđen je jedanesterac, a Isco preciznim šutem sa 11 metara donosi Malagi poravnanje.

 

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je Zaragoza uspjela doći do velikog boda na gostovanju kod nezgodne Malage.

 

Primera, 22. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Malaga - Zaragoza (Isco 23 / Postiga 13)

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.