Zašto Bayern nije dobio Ajax? Obratite pažnju na ovu sliku, posebno Tadića

Statistika mnogo toga pokaže

Zašto Bayern nije dobio Ajax? Obratite pažnju na ovu sliku, posebno Tadića

Uz poraz Reala od CSKA, najveće iznenađenje jučerašnjeg dana u Ligi prvaka priredio je Ajax koji je na Allianz Areni remizirao sa Bayernom odigravši 1:1.

Bavarci su bili veliki favorit pred ovaj meč, rano su i poveli sa 1:0 ali se gosti iz Amsterdama ni u jednom momentu nisu predavali.

Fascinantan je statistički podatak da su fudbaleri Ajaxa nadtrčali domaće igrače. U prosjeku je svaki igrač Ajaxa pretrčao 11.41 km, a Bayerna 10.85.

Posebno je impresivno vidjeti statistiku Dušana Tadića, koji je za 90 minuta pretrčao skoro 13 kilometara (12.79). Slijedio ga je Blind sa 11.86, dok je približno toliko istrčao Muller (11.83), koji je bio najbolji u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roccobarocco
sta je tu cudno, pa bayern vec 8-9 godina dominira u posjedu lopte i normalno je da igraci koji imaju loptu duze u nogama manje pretrce.
9 1
karlhajncbrazzzo
Koju sliku? Pustili ste video.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti