Zašto bi Real požurio s kupovinom Pjanića?

Da li sva ta nagađnja imaju osnovu?

Zašto bi Real požurio s kupovinom Pjanića?

Edmir Škorić

Real Madrid i Barcelona klubovi su koji će u dogledno vrijeme krenuti po Miralema Pjanića.

Bosanskohercegovački reprezentativac je ove sezone pokazao zašto ima toliku vrijednost, postigavši devet golova uz šest asistencija u 20 utakmica.

Kako se radi o 25-godišnjaku i velikom kreativcu, nije čudno što se nalazi na meti velikana kakvi su Real i Barcelona. 

Italijanski portal Tribunnews.com tvrdi da će Roma uraditi sve da Pjanića zadrži makar do kraja sezone, pa i jednu sezonu više, ali da će biti nemoguće Rimljanima da se odbrane od napada iz Španije, jer poznato je da ni Katalonci, a ni Madriđani ne štede i da im se teško ko može suprostaviti po pitanju transfera.

Real u svojim redovima ima mnoge sjajne veznajke, ali spomenuti medij navodi da bi dodatni motiv za Pjanićevo dovođenje Kraljevima trebala biti činjenica da je upravo Roma njihov protivnik u osmini finala Lige prvaka.

A nije teško pogoditi ko bi Romi najviše nedostajao u tim mečevima. Da li sva ta nagađanja imaju ikakvu pozadinu i da li će već u januaru Real pokušati da dovede Pjanića, koji bi tako odmogao Romi u mečevima osmine finala Lige prvaka u februaru, ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije upitno da će prije ili kasnije Pjanić zaigrati u dresu nekog od velikana, uz dužno poštovanje Romi... 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.