Sada to sigurno ne misli: Englezi se prisjetili šta je Pochettino govorio o Mourinhu u avgustu

Argentinac ostao bez posla

Sada to sigurno ne misli: Englezi se prisjetili šta je Pochettino govorio o Mourinhu u avgustu

E. Čaušević

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino dobio je sinoć otkaz na klupi Tottenhama, a njegovo mjesto preuzeo je Jose Mourinho.

Tottenham je jutros objavio da je Mourinho novi trener ovog kluba, te da je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine. Pochettinom otkaz niko nije mogao očekivati, a najviše su bili šokirani fudbaleri londonskog kluba.

No, malo ko je mogao očekivati da će Tottenham odlučiti angažovati baš Mourinha jer se najviše špekulisalo o dolascima Maxa Allegrija i Carla Ancelottija.

Pochettino i Mourinho su bili uvijek u dobrim odnosima, a to najbolje pokazuje i izjava koju je dojučerašnji trener Tottenaham dao o Mourinhu u avgustu ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volim Mourinha. Znamo svi da je veoma pametan, ponekad sarkastičan i zbog toga je jedan od najboljih trenera na svijetu. Poštujem ono što on kaže i uvijek mi je bio jedan od uzora", rekao je Pochettino prije nekoliko mjeseci.

No, tada Argentinac sigurno nije mogao ni sanjati da će dobiti baš otkaz zbog Mourinha jer više nije tajna daje Portugalac nekoliko sedmica pregovarao s Tottenhamom. Kada je pristao da dođe u ovaj tim Pochettino je dobio otkaz.

Top Komentari

Sajaga
Ovaj ce u Man United i nikom nista
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi