Zašto je Kroos ponajbolji veznjak svijeta

Ključ dobrih igara Reala

Zašto je Kroos ponajbolji veznjak svijeta

Kakva je to bila pogreška Bavaraca. Pustiti Tonija Kroosa ni manje ni više nego u Real Madrid značilo je samo jedno: Bayern više neće dominirati Evropom, već će ta čast pripasti kraljevskom španskom klubu.

I dok smo znali da je Kroos besprijekoran dodavač, od kratkih do dugih pasova, fudbalski stručnjaci njegovu sposobnost otpornosti na protivnički pritisak danas smatraju njegovom najvećom kvalitetom. Sposobnost da zadrži posjed lopte pri presingu.

Uvid u to kako radi Kroosov mozak stavlja njemačkog fubalera na čelnu polziciju među veznjacima danas, mišljenja je Rio Ferdinand. Također, smatra da je Real njegovim dovođenjem nadmudrio čak i Juventus koji je u prethodnih nekoliko godina doveo sijaset igrača za vrlo malo novca. Između ostaloga Vidala za 11 miliona iz Bayera i Andreu Pirla za nula eura iz Milana.

Kroos je koštao 20 miliona, ali se višestruko isplatio Realu, osvojio dvije titule Lige prvaka i bogapitaj koliko dana s vrijedi.

"Očaran sam. Vezni red Reala je nešto najbolje što možemo gledati nakon Xavija, Inieste i Busquetsa. Teško im se uopće približiti. Ključ dobre igre Reala je u veznom redu, načinu kako se kreću, mijenjaju mjesta, jednostavno kako igraju jedni s drugima", kazao je Ferdinand i apostrofirao zbog čega je baš Kroos toliko poseban.

"Posjeduje tu moć da zadrži loptu kada su teške situacije. Zaista impresivo izgleda kako se snalazi, kako lako nalazi rješenja u nevolji i kako otvara igru."

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Kroosu, Modriću i Iscu možda su veće zasluge za uspjehe reala nego u Ronaldu, Benzemi i Baleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi