Zašto je Martinelli drugačiji od mnogih brazilskih fudbalera?
Foto - EPA

Arsenal je pogodio s ovim momkom

Zašto je Martinelli drugačiji od mnogih brazilskih fudbalera?

M. Šljivak

Gabriel Martinelli sinoć je postigao novi gol za Arsenal.


Sjajni 18-godišnji napadač Topnika igra zaista odlično, a protiv Chelseaja je upisao svoj 10. gol ove sezone u svim takmičenjima.

Veliko je to postignuće za jednog tinejdžera koji je prije samo nekoliko mjeseci igrao u redovima brazilskog niželigaša Ituana.

Niko nije ni sanjao da će Martinelli tako dobro igrati od samog početka u Premiershipu, ali on je svojim radom i zalaganjem uspio da stekne veliku ljubav navijača Arsenala.

Ovaj 18-godišnjak je po mnogo čemu drugačiji od većine brazilskih fudbalera. Dok mnogi od njih uživaju u noćnom životu, alkoholu i lakim ženama, život Gabriela Martinellija je potpuno drugačiji.

On je od samog početka odlučan da uspije i da dođe na vrh. Uvijek je išao rano u krevet, nikada nije prisustvovao zabavama, niti je konzumirao alkohol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martinelli je dakle od prvih ozbiljnijih koraka gradio karijeru. Za sada mu se to itekako isplaćuje i nema dileme da će imati šta da pokaže i u budućnosti.

Arsenal je s njim dobio zaista mnogo...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi