Zašto je Messi želio Simeonea u Barci ovog ljeta?

Ignorisali ga čelnici kluba

Zašto je Messi želio Simeonea u Barci ovog ljeta?

Endin Čaušević

Barcelona je početkom ove sezone izabrala Ernestea Valvertea za novog trenera nakon što je Luis Enrique odlučio da napusti klub.

Katalonci su shvatili da je vrijeme za promjene nakon loše sezone u kojoj su osvojili smo Kup kralja. Enriqueu je s Barcom istekao ugovor, a čelnici kluba mu nisu odlučili ponuditi novi. Iako se špekulisalo o raznim trenerskim imenima na kraju je ovaj tim preuzeo Ernesto Valverde koji je prethodno vodio Athletic Bilbao.

U moru raznih špekulacija bila je i ta da bi Barcu trebao preuzeti Diego Simeone, ali na kraju nije ništa bilo od toga. Prema pisanju španskih medija glavni incijator toga bio je Lionel Messi koji je vjerovao da Simeone može donijeti ovoj ekipi potrebne promjene.

Messiju se sviđa činjenica da je Simeone od Atletico Madrida napravio sjajan tim iako nije na raspolaganju imao baš najveće zvijezde. No, u Barceloni su smatrali da Simeone nije dovoljno dobar za ovaj tim, te da je njegov uspjeh sa Atletico Madridom samo slučajnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ovaj put nisu željeli da poslušaju Messijev prijedlog nakon promašaja od prije par godina kada je Gerardo Martino preuzeo Barcelonu na zahtjev Messija. Martino se zadržao samo jednu sezonu u kojoj nije napravio gotovo ništa, a onda je u klub stigao Luis Enrique koji je u prvoj sezoni osvojio sve što je mogao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi