Zašto je Porto otjerao mladog superstara koji prijeti da postane jedan od najboljih na svijetu?

Bilo mu je tek 14 godina kada su zaključili da od njega nema ništa

Zašto je Porto otjerao mladog superstara koji prijeti da postane jedan od najboljih na svijetu?

Svi koji su se pitali zašto mladi Joao Felix vrijedi 100 miliona eura i zašto ga žele evropski velikani sinoć su dobili odgovor.

Devetnaestogodišnji Portugalac je upisao hat-trick u pobjedi Benfice nad Eintrachtom iz Frankfurta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope.

Pokazao je Felix da priče o njegovom talentu nisu prenapuhane i potom zaplakao.

Čini se da mladom ofanzivcu Benfice za sada sve ide kako treba i jasno je da prijeti da kroz par godina postane jedan od najboljih svjetskih fudbalera.

Međutim, nije uvijek sve išlo tako glatko za mladog Felixa.

Joao Felix je rođen u Viseuu, sedam godina je bio član slavne fudbalske akademije Porta, ali nikada nije diplomirao.

Kada mu je bilo svega 14 godina Porto ga je "otpustio" zbog krhke građe i "sitnog okvira". Razlog je to za odbacivanje mladih dječaka koji se prečesto čuje od ljudi zaduženih za rad omladinskih pogona evropskih i svjetskih klubova.

Sigurno tada nije bilo lako Felixu, ali Portov gubitak se ispostavio velikim dobitkom rivala - Benfice.

Velikan iz Lisabona je 2015. godine "pokupio" Felixa, a već danas je ovaj 19-godišnjak jedna od najvažnijih karika u ekipi trenera Lagea.

Joao Felix je 2017. godine iz omladinske prebačen u B ekipu Benfice, da bi prošlog ljeta dobio status prvotimca. Danas je ovaj momak "sitne građe" visok 180 centimetara, a ove sezone je postigao 15 golova i upisao sedam asistencija u dresu Benfice.

Na meti je Real Madrida, Barcelone, Manchester Uniteda, Bayerna, Liverpoola...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti