Slavni napadač izazvao novi skandal: Policija privela Waynea Rooneyja!
Legendarni engleski golgeter je u prošlosti imao mnogo problema sa organima reda, ali i alkoholizmom

Zbog narušavanja javnog reda i mira

Slavni napadač izazvao novi skandal: Policija privela Waynea Rooneyja!

Proslavljeni engeslki napadač Wayne Rooney danas je priveden u policijsku stanicu u Washingtonu, javljaju britanski mediji.

Rooney je, navodno, počinio kazneno djelo narušavanja javnog reda i mira 12. decembra prošle godine, kada je psovao i pravio buku na javnom mjestu.

Neki navodi iz Sjedinjenih Američkih Država kažu da je Rooney bio u pijanom stanju, a sada je priveden na saslušanje.

Već ranije pravio skandale

Ovo nije prvi put da je Rooney priveden u policiju, a njegov posljednji veći incident zabilježen je u septembru 2017. godine.

Tada je Rooney uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a policija ga je zaustavila u blizini njegove kuće nakon što se vraćao iz noćnog izlaska.

"Želim da se javno izvinim zbog neoprostivog kršenja pravila. Naravno da prihvatam svaku izrečenu rečenicu sutkinje i nadam se da mogu popraviti stvar kroz moju aktivnost u zajednici", rekao je tada Rooney.

O Rooneyju je govorio i psihijatar Steve Pope, koji je legendarnog napadača poredio sa Paulom Gasciogneom i Georgeom Bestom, koji su također imali problema sa alkoholizmom.

"On pokazuje sve znakove da postane novi Gazza - ili još gore, George Best. S druge strane ne pokazuje znakove da shvata ozbiljnost svoje situacije. Wayne treba da se oporavi u životu i potrebna mu je pomoć svih onih koji su oko njega - njegove supruga, menadžera, njegovog agenta, prijatelja..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi