Zašto je sinoć "nestao" Krzysztof Piątek?
Sinoć je napadač Milana potpuno nestao sa terena. Možda je ovo pravi primjer kako treba igrati protiv poljskog fudbalera (Foto: EPA)

Razlog se zove Francesco Acerbi

Zašto je sinoć "nestao" Krzysztof Piątek?

M. Šljivak

Poljski napadač Krzysztof Piątek odigrao je sinoć protiv Lazija najslabiju partiju od dolaska u Milan.

Fantastični Poljak od dolaska među Rossonere igra odlično i postigao je već sedam pogodaka, te je prava noćna mora za protivničje defanzivce.

Međutim, sinoć protiv Lazija na Olimpicu potpuno je nestao. Piatek je bio nevidljiv i nije mogao napraviti apsolutno ništa.

Razlog njegovog "nestanka" je sjajni defanzivac rimskog tima Francesco Acerbi. Pratio je štoper Lazija Piateka u stopu i nije mu dao ni trunku slobode. 

Nije Poljak imao šanse protiv Acerbija. Ispred njega se nalazio ogroman zid koji je uvijek bio blizu i uvijek je dobijao duele. Kada nije tu bio Acerbi, neko od defanzivaca bi ga preuzeo, pa je odbrana Lazija na kraju odradila sjajan posao.

Doduše, nije ni Milan imao previše dobrih akcija. Sve što su i pokušali lagano je čistila odbrana Nebeskoplavih, pa je i Piatek imao malo dobrih lopti.

Ipak, pored Acerbija bi teško zabio. Štoper Lazija je odigrao odličan meč, zaustavio je ključnog čovjeka Rossonera i nije mu dao mira.

Na kraju je Piatek ostao bez gola. To je zaista veliki uspjeh kada se zna da je 23-godišnji napadač nezaustavljiv po dolasku u San Siro i sedam postignutih golova.

Acerbi važi za jednog od najboljih, ali i najčistijih defanzivaca u Italiji, što je zaista prava rijetkost. Koliko pošteno igra dovoljno govori podatak da je tek prije mjesec dana propustio jedan meč zbog suspenzije.

Nakon 148 uzastupno odigranih mečeva u italijanskom prvenstvu dobio je crveni karton protiv Napolija i njegov ogromni niz je prekinut.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ispred njega po broju utakmica bio samo jedan čovjek - Javier Zanetti. Legenda Intera je odradila ukupno 162 uzastopna meča u dresu Nerazzurra i to će, kako stvari stoje, još dugo biti rekord.

Piatek će tako čekati drugu šansu za novi golu dresu Milana imati već u subotu kada na San Siru Rossoneri dočekuju Sassuolo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amcibald
Acerbi dobio crveni karton protiv Lazia???? ?
1 0
Senad1222
bukvalno sam znao da ce te ovo objavit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi