Zašto Kenan Horić i Aidin Mahmutović 10 dana ne treniraju sa prvom ekipom NK Čelik?
Kenan Horić ove zime se nakon pet godina vratio u matični klub kako bi im pomogao u ostvarenju opstanka u Premijer ligi BiH

Dvojica iskusnih igrača "sklonjena" nakon mečeva protiv Zrinjskog i Radnika

Zašto Kenan Horić i Aidin Mahmutović 10 dana ne treniraju sa prvom ekipom NK Čelik?

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika jučer su odradili trening na Kamberovića polju nakon kojeg su od kluba dobili tri slobodna dana, te će se redovni trenažni proces nastaviti u ponedjeljak.

Mnogo je bure na Bilinom polju u proteklih mjesec dana. Iz kluba su otišli generalni sekretar, sportski direktor, generalni direktor, a prije dva dana predsjednik kluba Aydin Olgun iz kluba je "protjerao" i Erhana Sumbula, koji je iz sjene vodio sve poslove u i oko kluba.

Zeničanima će odgoda prvenstva sigurno dobro doći kako bi završili svu papirologiju oko stranih igrača i trenera, te da bi se nekoliko igrača koji su imali povrede u potpunosti oporave za nastavak prvenstva.

Ipak ono što je u posljednje vrijeme promaklo javnosti, ali i brojnim navijačima jeste da već 10 dana s ekipom ne treniraju Kenan Horić i Aidin Mahmutović. Iz kojih razloga njih dvojica treniraju odvojeno od prvog tima pokušali smo saznati preko portparolke kluba s Bilinog polja, koja nam je ukratko kazala da će se klub očitovati o pomenutoj dvojici u ponedjeljak.

"Kada je u pitanju status Kenana Horića i Aidina Mahmutovića, čovjek koji trenutno vodi sve poslove u klubu Haldum Senman kazao mi je da će ovaj vikend razgovarati s predsjednikom Aydinom Olgunom i trenerom Umitom Ozatom, glede situacije oko pomenute dvojice igrača, te da će u javnost u ponedjeljak obavijestiti šta su poduzeli i kakav je status Horića i Mahmutovića, to je što vam u ovom trenutku mogu kazati kada je u pitanju informacija iz kluba", kazala je za SportSport.ba Ajna Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo Kenan Horić odigrao je cijeli meč u prvom kolu protiv Zrinjskog, nakon čega je "sklonjen" iz ekipe, dok je isto tako iz ekipe "nestao" Aidin Mahmutović, nakon što je promašio jedanaesterac u meču protiv Radnika na Bilinom polju.

Šta će biti s ovom dvojicom igrača saznat ćemo u ponedjeljak, ali ono što je sigurno da su pomenuta dvojica kvalitetni nogometaši, čije iskustvo može mnogo značiti klubu u borbi za opstanak. Horić se ove zime nakon pet godina vratio u matični klub, dok je Mahmutović još uvijek prvi strijelac ekipe ove sezone s pet golova na svome kontu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Što će đaba trenirati kada se Premijer liga uopšte više neće nastaviti ! Prvenstvo za ovu godinu je završeno. Start novog prvenstva je u avgustu ( za one koji prežive). Prvak za ovu godinu se već zna! To je tim koji je do danas osvojio najviše bodova . Kup se igra krajem jula. Čelik i Zvijezda su preselili u niži rang. Aferim!
1 2
Samoiskreno
Pa za Mahmutovica je logicno da bude kaznjen nakon onoga sto je uradio protiv Radnika a Horicu se mora prvi put oprostiti ako je napravio probleme na treningu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti