Na današnji dan Steven Gerrard je imao svoj najgori nastup u dresu Liverpoola
Gerrard je nakon samo 38 sekundi morao napustiti igru

Legendarni igrač je tada jako otežao situaciju svojoj ekipi

Na današnji dan Steven Gerrard je imao svoj najgori nastup u dresu Liverpoola

S. Pašalić

Bivši legendarni igrač i kapiten Liverpoola Steven Gerrard je u dresu Redsa odigrao mnogo utakmica u kojima je bio junak Redsa.

Međutim, na današnji dan 2015. godine Gerrard je u utakmici Premier lige koju je Liverpool igrao protiv Manchester Uniteda postao tragičar tima sa Anfielda.

Nakon sezone 2013/2014 koju je Liverpool na kraju završio na drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka za Manchester Cityjem koji je postao prvak, tim sa Anfielda je želio i u narednoj sezoni da nastavi sa dobrim igrama.

Ipak, sezone nije krenula dobro po Liverpool koji je u prvih 16 kola Premier lige upisao već sedam poraza nakon čega je ušao u dobru formu i bio 13 utakmica bez poraza prije nego što je ugostio Manchester United na Anfieldu.

United je golom Juana Mate vodio 1:0 na poluvremenu, a zatim je odmah na startu drugog poluvremena u igru umjesto Lallane ušao Steven Gerrard koji je trebao pomoći svojoj ekipi da pokuša doći do preokreta.

Na žalost navijača Liverpoola Gerrard je nakon samo 38 sekundi provedenih u igri dobio crveni karton zbog namjernog starta na Andera Herreru i morao je napustiti teren.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispostavilo se da je to bio veliki udarac za Redse koji su na kraju izgubili sa 2:1, a na kraju te sezone Liverpool je završio tek na šestom mjestu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi