Zašto Muhamed Bešić još čeka prve minute u Premiershipu?

Bh. veznjak još nije debitovao za Oštrice u engleskom šampionatu

Zašto Muhamed Bešić još čeka prve minute u Premiershipu?

Muhamed Bešić je ljetos stigao u Sheffield United jer je bilo jasno da je ponovo "višak" u Evertonu. Bh. veznjak, jasno je, je došao na posudbu na Bramall Lane kako bi igrao, ali pravu priliku još nije dobio.

Bešić je ove sezone upisao dva nastupa za Sheffield United, oba u Liga kupu, dok na prve minute u Premirshipu još čeka. Na šest od sedam utakmica "Oštrica" u PL ove sezone je bio na klupi, ali u igru još nije ulazio.

Iako su izjave trenera Sheffield Uniteda Chrisa Wildera nakon Bešićevih nastupa u Liga kupu nagovještavale da bi možda mogao dobiti priliku prošlog vikenda, to se nije desilo. United je ugostio Liverpool, a Bešić je ponovo utakmicu odgledao sa klupe.

Jednostavno, Bešić je trenutno peti u poretku veznjaka Sheffield Uniteda.

Wilder uglavnom praktikuje formaciju 3-5-2, u kojoj u veznom redu najviše vjeruje trojcu John Lundstrum, John Fleck, Oliver Norwood. Ukoliko Wilder poželi nešto ofanzivniji pristup, u startnu postavu umjesto jednog od pomenute trojice uvrsti Lukea Freemana koji je ljetos kupljen od QPR-a za 5.5 miliona eura.

A kada mijenja nekog iz trojca na sredini terena, Wilder to uglavnom čini s trenutnim razvojem situacija na terenu i rezultatom, te "koriguje" formaciju. Ukoliko zatvara utakmicu ulaze defanzivci, a ako je u zaostatku napadači.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je tako da će Bešić morati još sačekati na prvu pravu priliku. Tačnije, morat će se još potruditi da uvjeri Wildera da zaslužuje mjesto u postavi ili će možda svoje prve "prave" minuta u Premiershipu ove sezone zaraditi tek ukoliko se neko od standarnih igrača iz startne postave povrijedi...

Sheffield United danas gostuje (8. kolo) kod Watforda koji je očajno otvorio sezonu i vidjet ćemo da li će Bešić barem ulaskom sa klupe upisati svoj premierligaški debi u dresu kluba sa Bramall Lanea.

Top Komentari

DamirT
Kad ne mozes igrat u us.ranom Sheffieldu oprosti se odmah
5 9
m1rnes
zato sto je krampa i kikser
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi