Liverpool uz puno sreće nastavio niz pobjeda u Premiershipu!

Redsi i dalje stopostotni

Liverpool uz puno sreće nastavio niz pobjeda u Premiershipu!

Današnjim duelom Sheffield Uniteda i Liverpoola na Bramall Laneu otvoreno je sedmo kolo Premier lige. Na kraju je Liverpool slavio pobjedu rezultatom 0:1 i zadržao stopostotan učinak u ovoj sezoni Premiershipa.

Liverpool je imao posjed u prvom poluvremenu i imao bolje šanse iako je i Sheffield United prijetio.

Najbolje šanse je Liverpool imao preko Manea. Prvo se Mane našao u sjajnoj poziciji u 34. minuti, ali je šutirao preko gola, da bi deset minuta kasnije nakon brze kontre i kombinacije Redsa u kaznenom prostoru domaćih pogodio stativu.

Rezultatom 0:0 se otišlo na odmor, a drugo poluvrijeme je donijelo odličnu igru "Oštrica".

Igralo se otvoreno, a na prvu pravu priliku se čekalo do 65. minute. Norwood je odlučio sam završiti kontru domaćih, izbacio je Fabinha i šutirao, ali je Robertson uklizao u zadnji čas i blokirao njegov pokušaj. Koji trenutak kasnije je Van Dijk blokirao novi pokušaj domaćih prema golu Liverpoola.

Imao je Norwood sjajnu šansu da dovede Sheffield United u vodstvo, ali nije uspio. Nedugo nakon toga, međutim, Wijnaldum uz dosta sreće donosi prednost Redsima.

Origi, koji je u igru ušao u 64. minuti, je centrirao, odbrana domaćih izbacila loptu do vrha kaznenog prostora, ali je tamo bio Wijnaldum. Holanđanin je šutirao, lopta prošla kroz noge jednom igraču domaćih, a zatim i kroz ruke i noge golmanu Hendersonu i u 70. minuti završila u golu Sheffield Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stigao je tada Liverpool do vodstva kojeg je uspio zadržati do kraja i sada su Redsi u nizu od sedam pobjeda u isto toliko utakmica nove sezone Premiershipa.

Sheffield United je ostao 10. sa osam osvojenih bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Nebi reko uz puno srece ,prije bih reko da se Sheefield spasii da ne primi bar 3 . Inace utakmica je bila vrhunska
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije