Zašto navijači Liverpoola masovno postavljaju napadača Burnleyja za sliku profila?

Očigledno je počelo kao šala, ali...

Zašto navijači Liverpoola masovno postavljaju napadača Burnleyja za sliku profila?

Premier liga je ušla u samu završnicu, a svi ljubitelji fudbala mogu uživatu u najnapetijoj borbi za titulu prvaka Engleske viđenoj u skorijoj historiji.

Samo su tri kola ostala do kraja sezone, a lider Manchester City ima bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpool.

Obje ekipe iza sebe imaju fantastičnu sezonu u Premiershipu, ali šampion može biti samo jedan, a svi se pitaju da li će City odbraniti naslov prvaka Engleske ili će Liverpool stići do prve titule u eri Premier lige.

Da bi se okončala 29-godišnja suša Liverpoola u Premiershipu Manchester City do kraja sezone barem u jednoj utakmici mora ispustiti bodove.

Dok se čeka konačni rasplet u PL, britanski "youtuber", navijač Burnelyja koji sebe naziva Vizeh uspio je nagovoriti hiljade navijača Liverpoola da za svoje slike profila na Twitteru postave fotografiju napadača Burnleyja, Ashleyja Barnesa.

Kako Solksjaerov United nije uspio zaustaviti City, sada je velika nada navijača Liverpoola Burnley koji će u nedjelju odmjeriti snage sa Građanima.

"Trend" koji je počeo pomenuti "youtuber" je uzeo maha, pa sada navijači Liverpoola vjeruju da bi Barnes mogao biti njihov heroj i čovjek koji će svojim golom protiv Cityja donijeti Redsima titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako više titula nije samo u Liverpoolovim rukama, navijači Redsa se sve više okreću praznovjerju, pa čak i na društvenim mrežama.

Inače, Liverpool svoju utakmicu 36. kola PL igra večeras (21:00) na Anifeldu protiv odavno prežaljenog Huddersfielda, dok City u nedjelju od 15:05 sati gostuje kod Burnleyja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti