Zašto ne igra De Ligt? U Juventusu su veoma zabrinuti

Mladi Holanđanin ima problema

Zašto ne igra De Ligt? U Juventusu su veoma zabrinuti

A. Čaušević

Matthijs De Ligt već nekoliko utakmica se ne nalazi u startnoj postavi Juventusa. 

De Ligt konkuriše za utakmice, ali susrete uglavnom odgleda sa klupe za rezervne igrače i to zbog problema kojeg još uvijek nije sanirao što veoma brine sve u torinskom klubu.

Naime, talentovani Holanđanin je od pet posljednjih mečeva u svim takmičenjima na terenu proveo svega 15-ak minuta.

U igru je ušao protiv Udinesea, dok je ligaške duele protiv Sampdorije i Cagliarija te Superkup protiv Lazija gledao s klupe. U meču Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena uopšte nije bio u protokolu.

Razlog zato je povreda ramena koja 20-godišnjeg štopera muči već neko vrijeme i nikako ne uspijeva da je izliječi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leonardo Bonucci je planirao odmoriti nekoliko utakmica tokom januara, međutim Maurizio Sarri mu nije mogao izaći u susret zbog De Ligtovog problema.

De Ligta je uspješno mijenjao Merih Demiral, a još uvijek nije poznato kada će reprezentativac Holandije ponovo moći zaigrati u startnoj postavi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi