Zašto Ronaldo Pjaniću "otima" slobodnjake? Sarri je dao odgovor

Postoji hijerarhija

Zašto Ronaldo Pjaniću "otima" slobodnjake? Sarri je dao odgovor

A. Čaušević

Dolaskom Cristiana Ronalda u Juventus broj pokušaja iz slobodnih udaraca Miralema Pjanića je značajno opao. 

Gotovo sve slobodnjake iz opasne zone uglavnom izvodi Ronaldo, tako je bilo i protiv Verone minulog vikenda kada je Portugalac "oteo" Pjaniću i Paulu Dybali nekoliko šuteva.

Staru damu sutra čeka novi izazov u Seriji A, protivnik će biti Brescija. Na press-konferenciji uoči utakmice novinare je zanimalo ko je zadužen za izvođenje slobodnih udaraca sa ivice kaznenog prostora.

"Kao i uvijek u takvim situacijama postoje opcije. Slobodnjake koje odgovaraju dešnjaku izvode Pjanić i Ronaldo, a one ljevacima, zavisi ko je na terenu, Dybala ili Bernardeschi", kazao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Međutim tu su i posebni momenti u utakmicama kada neko nije fizički ili psihički spreman da šutira pa je ispravno da postoji druga opcija. U igri je više opcija za svaku situaciju", dodao je trener Juventusa.

Pjanić je već godinama jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, a posljednji gol iz prekida zabio je početkom marta na gostovanju Napoliju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE