Zašto Salah samo Barcelonu košta 250 miliona eura?
Od dolaska u Liverpool iz Rome Mohamed Salah je odigrao 69 utakmica i postigao je čak 52 pogotka. Prvi potez uprave Redsa (Foto: EPA)

Klauzula kojom se Liverpool zaštitio je interesantna

Zašto Salah samo Barcelonu košta 250 miliona eura?

Midhat Šljivak

Mohamed Salah je u prvoj sezoni u ekipi Liverpoola doslovno eksplodirao.

Egipćanin je prošle sezone bio zaista fantastičan, a iako su mu ove sezone igre za nijansu slabije, on je i dalje bez dileme jedan od najboljih fudbalera engleskog Premiershipa.

Ipak, iako je vezan ugovorom sa Redsima Salah se konstantno povezuje sa drugim ekipama, a posebno se to odnosi na Barcelonu i Real Madrid.

Međutim, ako bi Liverpool dozvolio Salahu da prihvati ponudu Barcelone, katalonski klub bi taj transfer platio čak 250 miliona eura.

Po klauzuli u transferu Philippea Coutinha iz januara ove godine, Barcelona se obavezala da neće bez zvaničnog upita dovoditi igrače Redsa do 2021. godine, a ako žele nekog fudbalera, moraće dobro otvoriti novčanik.

Tako bi po dogovoru i klauzuli potpisanoj između dva tima Barca na vrijednost bilo kog fudbalera Liverpoola morali platiti dodatnih 100 miliona eura, pa bi tako ukupna vrijednost egipatskog fudbalera iznosila 250 miliona eura, ali samo za katalonski tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi ostali timovi koji su zainteresovani za kupovinu morali bi platiti do 150 miliona eura kolika mu je tržišna vrijednost, naravno izuzev ako tim sa Anfielda ne bi tražio više novca.

Liverpool je našao dobar način da zaštiti svoje fudbalere od nemoralnih ponuda drugih klubova, a ovaj primjer bi trebali slijediti i drugi timovi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi