Zašto Sarić i Zukanović još nisu zaigrali za Al-Ahli?
Foto: Al Ahli

Postoji razlog, a otkrio ga je i trener

Zašto Sarić i Zukanović još nisu zaigrali za Al-Ahli?

Bh. reprezentativci Elvis Sarić i Ervin Zukanović i dalje čekaju na debi za Al-Ahli.

U jedan od najbogatijih saudijskih klubova Sarić i Zukanović su došli ovog ljeta, potpisavši 'ugovore života', no iznenađujuće nijedan ni drugi nisu konkurisali za mečeve Azijske lige prvaka koje je Al-Ahli odigrao protiv Al-Hilala.

Ispostavilo se na kraju kako ovaj dvojac nije imao uopšte pravo nastupa, što je potvrdio i Al-Ahlijev trener Branko Ivanković, inače naše gore list, koji se javio odmah nakon meča.

"Sarić je tu s nama, trenira redovito, ali nije imao pravo nastupa u ovim mečevima protiv Al-Hilala. Gotovo ista je stvar i sa Zukanovićem, s tim da on sutra dolazi u Jeddah", kazao je Ivanković za SportSport.ba.

Govoreći o Zukanoviću, istaknuo je Ivanković da je za njegov tim veoma dobro to što naš fudbaler može pokriti dvije pozicije, a s obzirom da dolazi iz lige kakva je Serija A, nada se da će opravdati povjerenje i biti od velike koristi u novoj sezoni.

Nova sezona u Saudijskoj Arabiji inače starta 22. augusta. Al-Ahli će prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Al-Adalha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi