Zašto su navijači Lecha bojkotovali sinoćni meč?

Ne sviđa im se odluka UEFA-e

Zašto su navijači Lecha bojkotovali sinoćni meč?

Dž. Mrakić

Na jučerašnjem meču Evropske lige između Lecha i Belensesa na stadionu se mogao vidjeti natpis „Stop islamizaciji“ koji su postavili navijači domaćeg tima.

Tifozi kluba našeg Jasmina Burića ispunili su obećanje da će bojkovati meč protiv Belensesa u znak protesta protiv odluke Uefe da će po jedan euro od svake ulaznice ići na račun sirijskih izbjeglica.

Susretu, koji je završen bez golova, prisustvovalo je svega tri hiljade gledalaca, na Inea stadionu na kojem je prosjek prošle godine bio 20 hiljada.

„Stvar je očigledna i jasna za nas, ne želimo izbjegljice u Poljskoj“, iznijeli su svoj stav navijači aktuelnog poljskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.