Zašto su utakmice posljednjeg kola Premier lige mnogo bitnije nego što mislite?
Foto: EPA

Iako je gotovo sve riješeno, timovi se imaju za šta boriti

Zašto su utakmice posljednjeg kola Premier lige mnogo bitnije nego što mislite?

Midhat Šljivak

Posljednje kolo engleske Premier lige neće donijeti previše uzbuđenja kada je borba za titulu i opstanak u pitanju, jer je već odavno sve poznato, ali klubovi će itekako imati za šta da se bore.

Klubovii iz Premiershipa će na kraju sezone podijeliti bonus od 420 miliona funti, a cifre koje će zaraditi timovi zavisiće od konačnog plasmana na tabeli.

Tako će šampion Manchester City zaraditi 40 miliona funti, United će dobiti 38 miliona kao drugoplasirani, a svaki naredni tim po plasmanu na tabelu će dobiti po dva miliona funti manje.

Sigurne pozicije na tabeli imaju još Arsenal koji će kao šesti tim inkasirati 30 miliona funti, te sedmoplasirani Burnley koji će uzeti 28 miliona funti uz plasman u Evropsku ligu.

Ostatak lige će se boriti za što veću novčanu nagradu, a veliki broj timova može u posljednjem kolu zaraditi koji milion više.

To će im sasvim sigurno biti imperativ da što bolje odigraju utakmice završnog kola, a od važnijih promijena na tabeli preostalo je da se sazna putnik u Ligu prvaka između Liverpoola i Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi će na Anfieldu u posljednjem kolu ugostiti Brighton koji je trenutno 14. i koji će sigurno htjeti da zaradi što veći dio kolača, dok Chelsea ide u goste na St. James Park ekipi Newcastlea koja predvodi grupu timova koji su bodovono jako blizu od 10. do 15. mjesta na tabeli.

Sve utakmice engleske Premier lige igraju se u nedjelju od 16 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi