Zašto sudije zagledaju fudbalerima u gaće?

Rigorozna pravila

Zašto sudije zagledaju fudbalerima u gaće?

Fudbaleri na Mundijalu moraju da vode računa o svemu prije nego što izađu na teren, stroga FIFA pravila su dotjerana do te mjere da ne smije biti vrdanja ni u kom smislu.

S tim u vezi, mnogima je zapalo za oko da pomoćne sudije provjeravaju svakog igrača neposredno prije izlaska na teren. Pasionirani fudbalski fanovi znaju zašto sudije to rade, ali više je neupućenih u rutinu koja mora da se sprovede pred svaki meč na Mundijalu.

Naime, svaki sudija ima zadatak da provjeri donji veš ili podgaće fudbalera, kako bi utvrdili da li se boja slaže sa bojom šorca. Ukoliko nisu usklađene gaće i šorc, fudbaler se šalje na presvlačenje.

Naravno, ima igrača koji ne nose ništa ispod šorca, pa u tom slučaju daju sudijama nešto drugo na uvid prilikom kontrole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi