"Zašto vam smetaju igrači s dvojnim državljanstvom? Pa, i Petković ima bh. pasoš"

Xhaka odgovorio sekretaru FS Švicarske

"Zašto vam smetaju igrači s dvojnim državljanstvom? Pa, i Petković ima bh. pasoš"

E. Čaušević

Glavni sekretar Fudbalskog saveza Švicarske, Alex Miescher, jučer je iznenadio mnoge izjavom da ova zemlja ne smije više davati dvojna državljanstva, te da to jednostavno uništava njihovu reprzentaciju.

Miescher je poručio da vjeruje da dvojna državljanstva prave mnogo problema Švicarskoj, a pogotovo što se tiče fudbala. Njemu smeta što mnogi fudbaleri nakon što stasaju odluče da više ne žele igrati za Švicarsku, te se odluče ra reprezentaciju u kojoj su rođeni oni ili njihovi roditelji. On je dodao da se to posebno odnosi na zemlje Balkana poput Kosova, Bosne i Hercegovine, Albanije i Hrvatske.

"Pretpostavimo da će se Švicarska plasirati na sljedeće Svjetsko prvenstvo u Kataru, a tamo će se vjerovatno kvalifikovati Bosna i Hercegovina, Hrvatska ili Albanija, kao i neke afričke zemlje. Mnogima smo od njih već napravili gotove igrače, a to je praksa s kojom moramo prestati", rekao je Alex Miescher, pozivajući političare da razmisle o ukidanju dvojnih državljanstava.

Nakon svega oglasio se i švicarski reprezentativac Granit Xhaka koji je predstavljao ovu zemlju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Xhaka je izazvao razne komentare u Švicarskoj nakon što je gol koji je dao Srbiji proslavio pokazivajući albanskog orla. Ipak, Xhaka je priznao da je razočaran što nije dobio nikakvu podršku Saveza jer u svakoj utakmici daje sve od sebe u dresu Švicarske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Miescher je razočarao sve fudbalere u ekipi Švicarske, ali i sve one koji će u budućnosti predstavljati ovu zemlju. Očekivali smo podršku poslije svih onih priča nakon naših proslava gola i eto šta smo na kraju dobili. Ne vjeruju u igrače koji imaju dvojna državljanstva iako mi dajemo sve od sebe u svakoj utakmici. Moji korjeni su sa Kosova, Rodriguezovi roditelji su iz Čilea i Španije, Embolo iz Kameruna, pa čak i selektor Petković ima dvojni pasoš. Izjava našeg sekretara nas je vratila u kameno doba", rekao je Xhaka.

Top Komentari

HrasnoJedanDevetDvaJedan
Pogan i odvratan narod ovi šiptari, ne zeli da pjeva himnu zemlje za koju nastupa a koja mu je sve dala a pri tome glumi albanca i provocira Srbe na konto dresa Švice, noga šiptaru, noga pa igraj za albaniju
13 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti