Arbitra Brycha duel Švicarske i Srbije koštao posla na Mundijalu?

Njemački mediji saopštavaju

Arbitra Brycha duel Švicarske i Srbije koštao posla na Mundijalu?

Duel grupne faze između Švicarske i Srbije vjerovatno je najkontrovezniji u dosadašnjem dijelu Mundijala, zbog dešavanja na terenu, ali i zbog uplitanja politike u ovaj susret.

Srbija je ovu utakmicu izgubila (2:1) nakon preokreta i tako izgubila gotovo sve šanse za nokaut fazu, a javnost u ovoj državi je bila ogorčena odlukama glavnog arbitra Felixa Brycha.

Posebno se to odnosilo na 66. minutu kada je Brych nakon duela Aleksandra Mitrovića i dva fudbalera Šivcarske pred golom odlučio dosuditi faul u napadu, a ne penal za Srbiju.

Brych je odbio u ovoj situaciji upotrijebiti VAR i pregledati snimak čitave situacije, što je dodatno razljutilo sve u taboru srbijanske selekcije.

Mnogi su mišljenja da je jedan od najboljih svjetskih sudija u ovom situaciji napravio veliki previd, a kako piše njemački Rheinische Post ta pogrešna odluka ga je koštala posla na Mundijalu, pošto, kako saznaje ovaj list, FIFA neće angažovati Brycha ni za jednu utakmicu do kraja Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Za Brycha je ta odluka imala mnogo dalekosežnije posljedice. Jedan od najboljih sudaca, koji je sudio i finale Lige prvaka, od tada nije delegiran ni za jednu utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu, a prema informacijama do kojih je došla naša redakcija to će vjerovatno ostati tako do kraja turnira. Brych i njegov tim su i dalje na listi sudija, ali je odluka već donesena iza kulisa", poručili su iz Rheinische Posta.

Inače, FIFA i "šef za suđenje" Pierluigi Colina su ocijenilu upotrebu VAR-a u Rusiji kao veoma uspješnu, a iz krovne organizacije svjetskog fudbala su poručili da samo dvije pogrešne odluke nisu ispravljene tokom Mundijala. Iako nije bilo riječi o kojim se odlukama radi, čini se da je upravo Brychov nedosuđeni penal jedna od tih situacija, ako je vjerovati informacijama do kojih je došao Rheinische Post.

Top Komentari

kiki
jos nisi ispravio naslov
6 1
Svojprisebi
Govno fasisticko
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi