"Zašto zviždite ovom umjetniku, ne dolazite na utakmice kad ne igra protiv nas"
(Foto: EPA)

Trener Angersa stao u odbranu Neymara

"Zašto zviždite ovom umjetniku, ne dolazite na utakmice kad ne igra protiv nas"

Midhat Šljivak

Najskuplji fudbaler svijeta Neymar je vodio danas PSG do pobjede na gostovanju kod Angersa.

Brazilac je postigao gol i upisao je asistenciju u pobjedi od 1:2, a svojim nastupom je oduševio trenera domaće ekipe Stephanea Moulin.

Očaran je bio ovaj stručnjak i žestoko je kritikovao navijače svog tima koji su Brazilcu zviždali pri svakom kontaktu sa loptom.

"On je igrač svjetske klase. Ne razumijem zašto mu zvižde sa tribina. On je umjetnik i mora da bude zaštićen. Pa, plaćate za šou koji nam on donosi, dolazite da to vidite. Ovi što su mu danas zviždali su oni koji ne dolaze na utakmice kada Neymar ne igra protiv nas", rekao je trener Angersa.

Za razliku od trenera Angersa Thomas Tuchel je uputio danas itekako zanimljive kritike na račun svog fudbalera.

Poručio mu je kako on nije za kapitena ekipe jer nema 'ono nešto'...

"Moje mišljenje je da Neymar nije profil igrača za kapitensku traku. On je tehnički gledano lider ekipe kroz kreativnost, ali nije čovjek koji može nositi kapitensku traku", istakao je Tuchel.

Neymaru je ovo bio posljednji meč u sezoni. Zbog suspenzije propustit će preostale dvije utakmice, kao i početak naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovu je završio sa odigranih 27 utakmica, a ima učinak od 22 gola i 12 asistencija.

Top Komentari

Śmeker007
Pa nije dzaba igrao u Barco, jer je tamo vise od pola ekipe odvratno...
1 2
luks-02
Neymar je genije.Puknite od ljubomore svi koji ga kritikujete.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi