Zato i jeste Princ Rima: Azija, Amerika? Pa da sve upropastim...

Legendarni kapiten Rome o životu u "penziji"

Zato i jeste Princ Rima: Azija, Amerika? Pa da sve upropastim...

Legendarni Francesco Totti se 28. maja 2017. godine oprostio od dresa Rome, te je na taj način u svojoj 41 godini okončao svoju igračku karijeru.

Ipak, Totti je i nakon okončanja igračke karijere ostao u fudbalu - naravno u Romi.

"I dalje mi nije dosadno. Dani su gotovo isti kao i kada sam bio fudbaler. Probudim se, odvedem djecu u školu i odem u Trigoriju, tamo sam sa trenerom i ekipom", istakao je Totti za La Repubblicu, pa nastavio:

"Pratim sve treninge. Nakon ručka se ponovo vraćam u trening kamp i posvećujem se radu s momcima. Posredovanje između igrača i kluba? Naši igrači su zvijeri, ali mi pokazuju puno poštovanja... I ja sam bio poput njih, tako da mi je sve poznato. Poznajem njihov 'tajni' jezik, koji se sastoji pola od pogleda, a pola od riječi".

"Pokušavam biti koristan... Zanimljivo je da ovih dana u svlačionici pričamo gotovo isključivo na engleskom jeziku. Ukoliko ga ne znate ništa nećete razumjeti. Stvari su ipak drugačije. Manje je timskog duha izvan terena. Nakon što napuste teren svi se izoluju za sebe u svojim sobama sa mobilnim telefonima, koriste internet i razmjenjuju poruke", dodao je Totti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Totti, za razliku od nekih drugih velikih imena nije želio pred kraj karijere otići u Aziju ili Ameriku kako bi dodatno popravio stanje na svom računu.

"Zašto se nisam vidio u Aziji ili Americi? Zato što bih tako upropastio 25 godina svoje karijere... Uvijek sam govorio da želim nositi samo jedan dres. Ja sam čovjek od riječi... Trener Spalletti? On je taj koji me najviše 'tjerao' ka penziji", dodao je na kraju "Princ Rima".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti