Zaustavite farsu i izaberite selektora

Ima li nam spasa?

Zaustavite farsu i izaberite selektora

A. Beganović

Sredinom oktobra održana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nakon koje je postalo jasno da Mehmed Baždarević neće ostati selektor našeg nacionalnog tima.

Nakon sjednice potpredjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Milorad Sofrenić, slavodobitno je "uzviknuo": "Imenovana je stručna komisija koja će obaviti pregovore sa kandidatima i dati prijedlog Izvršnom odboru".

Zvuči dobro, priznata fudbalska imena Duško Bajević, Ivica Osim, Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz, odlučit će ko će biti novi selektor. Mnogo bolje nego prije tri godine kada se isti nisu pitali ni za šta.

No, samo je zvučalo dobro jer predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpke i samim tim član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, Mile Kovačević, za Klix je istakao:

"Mi želimo biti aktivan sudionik priče koja se zove 'traženje novog selektora reprezentacije BiH'. Najvjerovatnije ćemo stavove Komisije čuti 16. novembra, ali nemaju samo oni pravo da predlažu imena. Pred sobom NS BiH ima još vremena. Nismo vezani vremenom, a naravno što prije to bolje. Nadamo se da ćemo početkom naredne godine imati novog selektora".

Kovačević je tako poništio komisiju i najavio je cirkus sličan onom od prije tri godine kada su u Savezu otvorili svojevrsni konkurs na kojeg se prijavio i Kunto i Panto. 

Komisija je izabrana i zadužena da predloži kandidata ali eto ko su oni da bi sami predlagali, valjda se i mi moramo za nešto pitati, zapravo je Kovačevićeva poruka.

Međutim, oni koji prate dešavanja u i oko Fudbalskog saveza znaju u kojem grmu leži zec. Kovačević na ovaj način samo tvrdi pazar kao što ga je tvrdio i sa Milovanom Rajevcem prilikom prošlih izbora.

Srbijanski stručnjak bio je kandidat FSRS i u prvom krugu dobio je pet glasova te je ušao u finale izbora u kojem je do nogu potučen od Mehmeda Baždarevića. Ostao je Rajevac bez glasa u finalu, pet glasova iz polufinala je promijenilo agregatno stanje iliti isparilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Do famozne sjednice na kojoj se ako je suditi po Kovačevićevoj izjavi neće izabrati novi selektor ostalo je još devet dana što je sasvim dovoljno i članovima Izvršnog odbora iz reda hrvatskog naroda da predlože svog kandidata jer pobogu zašto i oni ne bi imali svog "konja" za utrku od kojeg će na kraju profitirati.

Dakle, sve je isto samo Meše nema, no još uvijek nije kasno da se farsa zaustavi, pazar prestane tvrditi i kao svugdje na svijetu na jedan "normalan" način izabere selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi