Završava se era Messija i Ronalda u Španiji: Nevjerovatna statistika za devet godina

CR potpisao za Juventus

Završava se era Messija i Ronalda u Španiji: Nevjerovatna statistika za devet godina

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo proveo je devet sezona u Real Madridu, ali je odlučio da napusti ovaj klub i karijeru nastavi u Juventusu.

Danas je zvanično potvrđeno da Cristiano Ronaldo više nije igrač Reala i da je potpisao četverogodišnji ugovor s Juventusom. Ljubitelji fudbala su odmah poručili da okršaji Barce i Reala više neće biti isti, te da je Messi izgubio žestoku konkurenciji u Španiji.

Ronaldo je u Real stigao na ljeto 2009. godine iz Manchester Uniteda i odmah je počeo "okršaj" s Barcelonom i Lionelom Messijem. Španski mediji uspjeli su da dođu do zanimljive statistike onoga što su postigli Ronaldo i Messi od dolaska Portugalca u Španiju.

Naime, Ronaldo je s Real Madridom od 2009. godine osvojio 16 trofeja, postigao je 450 golova i upisao je 119 asistencija. U tom istom periodu Messi je uspješniji u svim segmentima. S Barcom je osvojio 24 titule, postigao je 472 gola i upisao 176 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Babo
I kad mozgovi kažu Ronaldo je bolji golgeter...bože bože daj pameti biće i zdravlja...
5 0
luks-02
Bravo za Lionela Messija.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi