Završen najčudniji stadion u historiji Svjetskih prvenstava

Rusi su nadmašili sami sebe

Završen najčudniji stadion u historiji Svjetskih prvenstava

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala širom svijeta s nestrpljenjem očekuju juni 2018. godine kada će početi Svjetsko prvenstvo koje će se skoro mjesec dana igrati u Rusiji.

Organizatori čine sve što mogu kako bi Svjetsko prvenstvo prošlo u najboljem redu, no jasno je da već imaju nekoliko velikih promašaja. U centru pažnje nalazi se stadion u Ekaterinburgu koji je renoviran za potrebe Mundijala, ali se Rusima zbog toga smije cijeli svijet.

Naime, stadioni za SP moraju imati kapacitet od najmanje 35 hiljada mjesta, a umjesto da grade novi oni su odlučili da renoviraju već postojeći stadion, ali na užasan način.

Oni su uspjeli ono što su htjeli, a to je da povećaju kapacitet za 12 hiljada mjesta i sada je ukupan kapacitet 35.696 mjesta. Tribine koje se nalaze iza krova su priča za sebe i u ovom slučaju slika zaista govori više od hiljadu riječi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi