Završen sastanak Bartomeua i Abidala: Messiju se neće svidjeti odluka predsjednika

Turbulentno je na Camp Nou

Završen sastanak Bartomeua i Abidala: Messiju se neće svidjeti odluka predsjednika

Endin Čaušević

Barcelona trenutno prolazi kroz veoma turbulentan period nakon što je svima postalo jasno da situacija u klubu nije baš najbolja.

Sportski direktor katalonskog tima Eric Abidal za španske medije izjavio je da je Ernesto Valverde dobio otkaz nakon što su pojedini igrači to tražili od čelnika kluba.

No, nakon toga se na Instagramu oglasio Lionel Messi koji je kritikovao Abidala i tražio od njega da javno kaže o kojim igračima Barcelone se radi.

Španski mediji cijeli dan pišu o situaciji u katalonskom klubu i nezadovoljstvo Messija ponašanjem čelnika kluba. Barcelonu na ljeto može zadesiti velika tragedija jer Messi ima opciju u ugovoru da napusti klub bez obeštećenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne bi bilo iznenađenje da se to desi ukoliko se ne izglade odnosi s čelnicima kluba koji su čini se iz dana u dan sve gori. Mundo Deportivo prenosi da je nedavno završio sastanak Abidala i predsjednika kluba Josepa Bartomeua koji je trajao nekoliko sati.

Mnogi su očekivali da će Abidal dobiti otkaz nakon Messijeve poruke, ali to se nije desilo. Potvrđeno je da je Bartomeu dao podršku Abidalu, te da će on ostati na funkciji sportskog direktora. Kako će Messi reagovati na sve to ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjdinVL
Messi je igrač Barcelone kao i ostali igrači u klubu. Šta se Messi ima miješati u posao uprave. On je tu da odradi svoj posao na terenu, a to što je najbolji igrač u ekipi ne daje mu pravo da određuje ko će biti na kojoj poziciji u klubu. Današnji fudbaleri su postali previše umišljeni, a treneri postaju figure bez autoriteta.
12 5
Bhf111
Pocelo je. Druga vijest Messi Abidal. Idemo dalje
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi