Sky Sports: Poznato kada će biti odigrani baraž susreti za Evropsko prvenstvo?

BiH dočekuje Sjevernu Irsku

Sky Sports: Poznato kada će biti odigrani baraž susreti za Evropsko prvenstvo?

Endin Čaušević

UEFA će u naredna dva dana održati sastanak na kojem će se govoriti najviše o nastavku Lige prvaka i Evropske lige, ali će biti riječi i o mečevima baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

UEFA već ima neki plan u kojem formatu bi se trebala odigrati Liga prvaka u avgustu, ali i Evropska liga. Međutim, s dosta nestrpljenja čeka se i odluka oko internacionalnog fudbala, a u centru pažnje nalaze se mečevi baraža za EP.

Baraž za EP trebao se igrati krajem marta, ali su mečevi odgođeni zbog pandemije koronavirusa. Nakon što je i Evropsko prvenstvo odgođeno za naredno ljeto UEFA je dobila vremena što se tiče mečeva baraža.

Međutim, jasno je da se ovi mečevi moraju odigrati do kraja godine jer UEFA ne želi previše da odugovlači. Najveći problem će biti gust raspored jer će klupska sezona početi sa zakašnjenjem, ali u UEFA-i su sigurni da će naći "prozor" za mečeve baraža za EP.

Kako piše Sky Sports na ovom sastanku će biti riječi o baražu, a oni saznaju da bi se mečevi trebali igrati u oktobru ili novembru. UEFA planira u tim mjesecima napraviti internacionalnu pauzu, te će gotovo sigurno u oktobru ili novembru biti biti odigrani mečevi baraža.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To s nestrpljenjem čekaju i u taboru naše reprezentacije jer Zmajevi u okviru polufinala baraža dočekuju Sjevernu Irsku, a u slučaju pobjede igrat ćemo protiv boljeg iz okršaja Slovačka - Irska.

Više informacija oko tačnih datuma utakmica baraža za Evropsko prvenstvo sigurno će biti poznato nakon UEFA-inog sastanka.

Top Komentari

Noone
I de sad, gdje je ovdje poznato kad će se održavati!? Sto lažete
5 1
Bulle
Gdje je onaj glupson novinar da ga pitamo s kim ce razigravat 3 iz Bundeslige 2 hocel sa 18 ili 16 tim hahahh bilo je odvala ali sa ovim je napravio iskorak.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti