Završnica Premier lige u julu i bez publike?
Foto - EPA

Prijedlog klubovima

Završnica Premier lige u julu i bez publike?

M. Šljivak

Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbal u gotovo cijelom svijetu.

Sezone širom Evrope zaustavljene su u samom finišu i još uvijek se ne zna kada će biti nastavljene. UEFA navodno razmišlja o restartovanju liga početkom maja, no još uvijek ništa nije zvanično potvrđeno.

Englezi uveliko rade na rješenju o eventualnom nastavku prvenstva, a novi prijedlog koji je stigao zvuči veoma zanimljivo.

Nastavak Premier lige mogli bismo gledati početkom jula. Prijedlog je da se sve preostale utakmice odigraju u periodu od četiri do šest sedmica i tako bi se izbjegli ogromni novčani gubici ako se sezona ne završi.

Naravno, Fudbalska asocijacija će morati u saradnji sa FIFA-om da omogući fudbalerima kojima ističe ugovor na kraju sezone, da i dalje nastupaju za svoj tim, sve dok sezona ne okonča, kada bi postali slobodni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, planirano je i da se sezona okonča bez prisustva publike, posebno u slučaju ako pandemija koronavirusa i dalje bude žestoka kao što je to slučaj trenutno.

Vidjet ćemo da li će ovaj prijedlog biti zaista usvojen, ali definitivno nešto ovako ima smisla.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korona
Fudbal se vise ne igra radi publike nego radi tv prava i sponzora jbg
2 0
nedoni46
Dajte nam u decembru završnicu najbolje je
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi