Završnica sezone Serije A mogla bi se igrati u samo tri grada

Poznato je i o kojim gradovima je riječ

Završnica sezone Serije A mogla bi se igrati u samo tri grada

E. Čaušević

Italijanski mediji objavili su jutros da bi se mečevi Serije A mogli igrati samo u centralnom i južnom dijelu države.

Sjever Italije je najteže pogođen pandemijom koronavirusa, a iako se situacija smiruje jasno je da još uvijek ne žele ništa rizikovati. Plan je da se utakmice Seriji A nastave krajem maja, ali postoji mogućnost da će se završnica igrati u samo tri grada.

La Gazzetta dello Sport objavila je danas da čelnici Serije A ozbiljno razmatraju činjenicu da se izbjegne igranje utakmica u sjevernom dijelu Italije, a klubovi na koje se to odnosi su Atalanta, Milan, Inter i Brescija.

Navodno, plan je da se ostatak sezone igra u samo tri grada, a to su Rim, Firenca i Napulj. Utakmice bi se podijelile na ova tri grada, te bi se kola igrala prema posebnom rasporedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, više informacija sigurno će biti poznati 23. aprila kada će biti održan sastanak čelnika Serije A i predstavnika klubova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi