Da li je vrijeme da Lazio ubere plodove partnerstva s Vukovima?

Dosta zanimljivih "eksponata" za Rimljane

Da li je vrijeme da Lazio ubere plodove partnerstva s Vukovima?

Lazio se trudi održati poslovno partnerstvo sa engleskim Wolverhamptonom i možda uspostaviti odnose neraskidive na duže staze.

Određena vrsta partnerstva je već tu, a RadioSei tvrdi da je ono što se dešava i što se dešavalo u skorijoj prošlosti samo dio dugoročne strategije osmišljene zajedničkim snagama sportskog direktora Lazija Iglija Tarea i portugalskog "super menadžera" Jorgea Mendesa.

Sve je počelo kada je Lazio kupio dvojicu portugalskih igrača od Brage, Pedra Neta i Brunu Jordaa.

Platio je Lazio tada 20 miliona eura za pomenuti dvojac, a do prvih temelja saradnje i dobrih odnosa sa Wolvesima je došlo kada je italijanski klub prodao Neta i Jordaa na Molineux za praktično istu svotu novca.

Kako je dobar odnos između klubova tim transferima učvršćen, Lazio bi sada mogao početi ubirati plodove saradnje - postati povlaštena opcija za transfere igrača "Vukova".

Primarna meta Nebeskoplavih je Diogo Jota, 23-godišnji portugalski napadač koji je ove sezone postigao 15 golova i upisao šest asistencija u dresu Wolvesa.

Njegov ugovor sa Wolvesima važi do 2022. godine, a Lazio se nada da bi mogao dobiti prijateljski popust na njegov eventualni transfer ili barem pravo da bude povlaštena opcija u pregovorima s obzirom da za Jotu ima interesa i od strane velikana poput Liverpoola i Manchester Uniteda.

Ruben Neves je još jedan kandidat za transfer u Lazio, iako Wolvesi na njemu namjeravaju dobro zaraditi (40+ miliona eura), a među zainteresovanima je i Juventus. Ipak, ukoliko Lazio izbori Ligu prvaka (što je realna opcija) ni Neves ne bi više bio nedostižan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jonny Castro i štoper Williy Boly se također pominju kao igrači Wolvesa koji bi mogli biti interesantni Laziju.

Da li će nešto od transfera na relaciji Wolverhanpton - Lazio biti, ostaje da se vidi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi