Zbog čega će navijači Manchester Uniteda navijati za City u finalu FA Kupa protiv Watforda?

Sezona za zaborav

Zbog čega će navijači Manchester Uniteda navijati za City u finalu FA Kupa protiv Watforda?

E. Čaušević

Manchester United je i ove sezone razočarao svoje navijače jer nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka.

Crveni đavoli su jučer odigrali samo 1:1 protiv fenjeraša Huddersfielda koji je odavno već otpisan. Pobjedom bi ekipa Ole Gunnara Solskjaera ostala u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali su oni uspjeli da osvoje samo jedan bod.

Sada je već jasno da ćemo Manchester United naredne sezone gledati u Evropskoj ligi, ali još uvijek nije sigurno da li će se tamo plasirati direktno ili će morati igrati kvalifikacije što se nije dugo desilo.

Naime, Iako će United završiti na poziciji koja ih vodi direktno u Evropsku ligu postoji i dalje šansa da će morati u kvalifikacije. Sve zavisi od finalne utakmice FA Kupa u kojem igraju Manchester City i Watford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Watford napravi senzaciju i osvoji FA Kup onda će automatski preuzeti mjesto ekipe koja ide direktno u Evropsku ligu, a to bi značilo da United mora u kvalifikacije.

Finale FA Kupa igra se 18. maja na Wembleyju i sigurno je da će ovaj put navijači Uniteda itekako navijati za svog gradskog rivala kako bi izbjegli kvalifikacije i činjenicu da sezonu moraju početi već u julu što nije u planu kluba s Teatra snova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi