Ostali bez Lige prvaka, igračima plate smanjenje za 25 %

Razočarali ove sezone

Ostali bez Lige prvaka, igračima plate smanjenje za 25 %

A. Čaušević

Nekoliko evropskih velikana je razočaralo ove sezone, barem u ligaškim takmičenjima.

Za vikend je bez Lige pravaka ostao Manchester United. Crveni đavoli nisu uspjeli pobijediti otpisani Huddersfield. Bilo je 1:1.

Ovaj neuspjeh će skupo koštati mnoge zvijezde Crvenih đavola jer će im plate biti umanjene za čak 25 %.

Naime, igrači Manchester Uniteda su u svojim ugovorima imali klauzulu o smanjenju plate za 25 % u slučaju da tip ne završi među četiri prvoplasirane ekipe.

Najveći "gubitnik" će biti Paul Pogba koji će izgubiti sedam miliona eura. Francuzu je umaljena plata za 5.3 miliona, te će ostati i bez bonusa od 1.7 miliona eura.

Osim Pogbe sa manjom platom pod uslovom da ostanu na Old Traffordu će još igrati Alexis Sanchez, Romelu Lukaku, David De Gea i Fred.

Unitedovo neigranje u Ligi prvaka će klub koštati oko 70 miliona eura na ime TV prava, dok će i cijene dresova biti smanjenje za 30 % jer slavni engleski klub nije u eliti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, posljednji put kada su Crveni đavoli nastupili u Evropa ligu uspjeli su i osvojiti to takmičenje. Bilo je to 2017. godine kada je ekipu s klupe predvodio Jose Mourinho.

Iz Premiershipa Ligu prvaka su izborili Manchester City, Liverpool, Chelsea i Tottenham. Arsenal ima priliku da se u elitno takmičenje plasira u slučaju osvajanja Evropa lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
nije tacno akosu 5 mjesto a celzia ili totenhem uzmu ligu sampiona ili evrope onda ide 5 mjesto manju ili arsenal ima bod vise manju dobije zadnju arsenal nerijeseno odigra ili izgubi etoga manju u sampionligi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi