Zbog čega je sudija iz La Lige došao u svlačionicu da se izvini Messiju?
Za Barcelonu je sezona 2013/14. sigurno jedna od najgorih u posljednjih desetak godina, a sve je moglo biti drugačije da glavni sudija Lahoz nije napravio veliku grešku u susretu protiv Atletico Madrida.

Utakmica koja je odlučila prvaka

Zbog čega je sudija iz La Lige došao u svlačionicu da se izvini Messiju?

Endin Čaušević

Jedna od najvećih kriza u posljednjih desetak godina zahvatila je Barcelonu nakon odlaska Pepa Guardiole, a na klupi katalonskog kluba u sezoni 2013/14. tada je bio Gerardo Martino.

Argentinski stručnjak se tada pojavio kao grom iz vedra neba, a navodno u klub je došao na insistiranje Lionela Messija. Međutim, on se u Barceloni zadržao samo jednu sezonu jer nije uspio da donese nikakve značajne promjene u igri ovog tima koji je sezonu završio bez ikakve bitne titule.

U zadnjem meču sezone na Camp Nou se odlučivao prvak Španije između Barcelone i Atletico Madrida. Kataloncima je tada trebala pobjeda, ali igrači Diega Simeonea izvukli su remi (1:1) i tako na iznenađenje svih postali prvaci Španije.

Ipak, Barca je u finišu utakmice uspjela da dođe do drugog gola kojeg je postigao Lionel Messi, ali je tada sudija poništio njegov gol zbog navodnog ofsajda. Tadašnji pomoćni trener Barcelone, Elvio Paolorosso, je došao u svlačionicu Barce kako bi se izvinio Messiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je dao gol koji bi nam donio titulu, ali ga je sudija poništio. Plakali smo u svlačionici nakon utakmice, a onda se pojavio sudija koji je došao da se izvini Messiju. Uh, to je bila jako teška godina za nas", rekao je Paolorosso za TNT Sport.

Glavni sudija ove utakmice bio je Antonio Mateu Lahoz koji očito nije bio siguran u odluku svog pomoćnika oko ofsajda. A ukoliko je zaista došao u svlačionicu da se izvini Messiju onda to znači da je vjerovatno bio svjestan da je svojom greškom odlučio prvaka Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi