"Messi vjerovatno pere automobil s mojim dresom, ali svejedno me oduševio i to ću mu vječno pamtiti"
Jamajčanin igra u amaterskoj engleskoj ligi i nema namjeru da završava karijeru. Trenutak iz 2015. godine će pamtiti dok je živ!

Jamajčanin McAnuff čuva Messijev dres

"Messi vjerovatno pere automobil s mojim dresom, ali svejedno me oduševio i to ću mu vječno pamtiti"

Endin Čaušević

Utakmica Copa Americe iz 2015. godine između Argentine i Jamajke posebno će ostati u sjećanju Jobiju McAnuffu koji je u svojoj karijeri odigrao više od 700 utakmica za klubove i reprezentaciju.

Ovaj 36-godišnji krilni fudbaler je prošao sve i svašta u svojoj karijeri, ali poručio je da još uvijek nema namjeru da završi karijeru. Ovaj Jamajčanin trenutno igra za engleskog niželigaša Hartelpool i poručio je da će još nekoliko godina biti profesionalac jer ne želi da ide u penziju.

U razgovoru za engleske medije McAnuff je otkrio da će najviše pamtiti Copa Americu koja se igrala 2015. godine, a Jamajka je tada dobila poziv da učestvuje. Jamajčani su igrali protiv Argentine, a gotovo svim igračima ovog tima bio je cilj da na kraju razmjene dresove s Lionelom Messijem.

Iako su se mnogi borili da to urade na kraju je McAnuff bio taj koji je dobio Messijev dres. On je poručio da je mislio da će samo dobiti Messijev dres, ali ga je Argentinac pozitivno iznenadio kada je tražio od njega dres.

"To je trenutak koji nikada neću zaboraviti i uvijek ću imati šta pričati svojim unucima. Možda on s mojim dresom pere svoj automobil, ali činjenica da mi je tražio dres je bio fantastičan potez. Mislio sam da će on meni dati svoj dres i otići, ali na kraju sam i ja njemu dao svoj dres što je bio šok za mene", rekao je McAnuff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti