"Zbog kršenja Sporazuma, Grad Zenica oštetio NK Čelik za 173.373,44 KM"
Klub s Bilinog polja poslao dvije urgenicje Općinskom sudu da se zakaže pripremno ročište u predmetu tužbe protiv Grada Zenica

Saopštenja kluba s Bilinog polja

"Zbog kršenja Sporazuma, Grad Zenica oštetio NK Čelik za 173.373,44 KM"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Cijeloj bh. javnosti dobro je poznata priča oko NK Čelik, odnosno odnosa između kluba s Bilinog polja i Gradske uprave na čelu sa Gradonačelnikom Zenice. 

Danas su se iz NK Čelik ponovo oglasili u vezi kršenja potpisanog Sporazuma, koji je prvi čovjek Zenice potpisao tri dana pred izbore u novembru prošle godine. Njihovo saopštenje vam prenosimo:

"Nažalost, Gradska uprava Grada Zenica nastavlja s kršenjem Sporazuma o međusobnoj saradnji s našim klubom, te je propustila uplatiti i 9. ratu. Podsjećamo, u skladu s navedenim Sporazumom, Grad Zenica je dužan klubu mjesečno uplaćivati iznos prikupljen od najma poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje i to u iznosu od 18.509,80 KM. Na ime glavnice, klub je zbog navedenog odnosa Gradske uprave prema NK Čelik Zenica do sada oštećen za 166.588,20 KM, dok kamata na današnji dan iznosi: 6.785,24 KM".

Klub je poslao urgencije da se zakaže ročište na Općinskom sudu

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Klupski advokat je već poslao dvije urgencije Općinskom sudu u Zenici da čim prije zakaže pripremno ročište zbog tužbe koju je klub podigao protiv Grada Zenica 26.05.2021. upravo zbog kršenja Sporazuma. Ovim putem klub izražava zahvalnost svim povjeriocima s kojima je klub potpisao sporazume na njihovom strpljenju pri naplati svojih potraživanja. Jedini razlog zbog kojeg još uvijek nisu naplatili svoja sredstva leži u činjenici da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja biti jedina prepreka u oporavku kluba", kazali su iz NK Čelik.

Podsjetimo da se NK Čelik ove sezone takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, gdje se nalaze na drugoj poziciji, te će sa ekipom Stupčanice voditi bitku za prvo mjesto.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Fudo ubleha da ne moze biti veca. Samo petlja i laze, kako on, tako i ovi njegovi uvlakaci.
6 1
Baco
Ma sve ok ,ljudi ne vjeruju Allah dzs je jedan i veliki je pa ce sve doci na naplatu ,zivi bili pa vidjeli....
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi