Sjevernoirci prije Zenice odlaze u kultni trening centar u Engleskoj, ali muči ih jedno pitanje...

Čeka se potez UEFA-e

Sjevernoirci prije Zenice odlaze u kultni trening centar u Engleskoj, ali muči ih jedno pitanje...

E. Škorić

Sjeverna Irska sprema se za meč polufinala baraža protiv BiH u Zenici.

Meč je planiran za 26. mart, ali Sjevernoirce, kao i nas, muči jedno pitanje: "Šta će UEFA odlučiti?"

Podsjećamo da je naš Nogometni savez BiH jučer poslao dopis UEFA-i i zatražio odgodu utakmice zbog haosa izazvanog pandemijom koronavirusa, te da je prije nekoliko dana otkazana zvanična prodaja ulaznica za meč na Bilinom polju.

Sve je izvjesnije da se duel u Zenici neće igrati 26. marta, a već je otkazan i duel Norveške i Srbije, dok Slovaci traže odgodu svog meča sa Republikom Irskom, koji je planiran bez publike.

No, bez obzira šta odluči UEFA, Sjeverna Irska će se pripremati za gostovanje u Zenici u kultnom trening centru Engleskog nogometnog saveza u Burtonu.

St George's Park u Burtonu dom je engleskih 27 nacionalnih timova i ima 13 vanjskih igrališta, unutarnju 3G površinu u punoj veličini, vrhunski apartman za rehabilitaciju i moderna sportska znanstvena područja, kao i vrhunski hotelski smještaj.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Izvršni direktor IFA-e je rekao: "Nakon žrijeba Uefe Euro 2020 u Švicarskoj u novembru, rekli smo da ćemo biti u potpunosti spremni za play-off, a Park St. George-a je idealna lokacija za selektora Michaela i ekipu. Cilj nam je otići na Euro 2020 i siguran sam da će boravak u St. Georgeu biti od velike važnosti".

"Kao vodeći svjetski centar visokih performansi, Park St George's pruža prvoklasne sadržaje trenerima i igračima, a Michael O'Neill i njegovi igrači imat će potpunu upotrebu vrhunskih pogodnosti mjesta u kojem će nastojati doći do finala doigravanja za EURO 2020", kazala je generalna direktorica St. George's Parka Holly Murdoch.

Top Komentari

Jadnimi
26-og marta, mogu igrati Čovječe ne ljuti se a ne fudbal.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti