Zbog opsesije klubom dobio kaznu, AEK platio kaznu i uručio poklon

Ogromna ljubav prema klubu

Zbog opsesije klubom dobio kaznu, AEK platio kaznu i uručio poklon

Teme:

Fanatizam grčkih navijača svima koji prate sport odavno je poznata stvar. Za svoje klubove navijači u Grčkoj žive, bez obzira na pol, godine, status...

Tako je jedan gospodin, koji je već u sedmoj deceniji života, zbog neopisive želje da vidi kako napreduje izgradnja novog doma njegovog AEK-a upao u probleme.

I Atena je poput većine svijeta u određenoj vrsti izolacije zbog pandemije koronavirusa, ali je vjerni navijač AEK-a odlučio izaći na ulicu u vrijeme kada je to bilo strogo zabranjeno kako bi bacio pogledn na novi stadion.

Ubrzo je "provaljen", pa mu je policija uručila prekršajni nalog u iznosu od 150 eura. Klub iz Atene je ubrzo saznao za ovaj slučaj, pa je odlučio svog navijača nagraditi sezonskom ulaznicom (za novu sezonu).

Osim ulaznice, AEK je svom navijaču odmah platio kaznu i pozvao u obilazak stadiona koji se trenutnmo gradi u naselju Nea Filadelfija - naravno, u vrijeme kada je to dozvoljeno.

"Rođen sam u Istanbulu i AEK je moja prva ljubav. Uvijek sam se zamišljao na terenu. Dovodio sam svoju djecu na stadion, prije nekoliko godina sam doveo i najstarijeg unuka, bila je tu i moja kćerka. Radovi tada još nisu počeli, živio sam na starom stadionu i želio sam vidjeti novi. Sada sam prestar, jednom sam uspio da vidim kako izgleda iznutra. Naježio sam se! Svaki put kada vidim stadion počnem plakati. Ovo je naš dom, malo ljudi može razumjeti kako je to kada nemaš dom", izjavio je glavni akter ove priče, gospodin Konstantinos.

Iako su u AEK-u na određeni način nagradili svog navijača, uputili su javno saopštenje u kojem su pozvali sve da ostaju kod kuća i poštuju mjere za suzbijanje širenja koronavirusa.

Inače, AEK svoje utakmice igra na Olimpijskom stadionu u Ateni, a svoj novi dom bi trebao dobiti 2021. godine kada je predviđen završetak izgradnje stadiona Agia Sophia.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi