Zbog Pjanića navijači Juventusa više ne žale za Pogbom

Pokazao se kao pun pogodak

Zbog Pjanića navijači Juventusa više ne žale za Pogbom

Prošlog ljeta, koje je bilo zaista prometno u Torinu, navijači Juventusa su se s pravom zabrinuli kako će njihov klub izgledati bez Paula Pogbe, koji je transferom u Manchester United vrijednim 105 miliona eura oborio rekord i postao najskuplje plaćeni fudbaler u historiji fudbala.

Juventus je manje od trećine zarađenog novca (32 miliona eura) odlučio investirati u dovođenje Miralema Pjanića. Iako nisu toliko slični tipovi igrača, bh. veznjak je imao zadatak da zamijeni Pogbu u Juventusu a, gledajući iz ove perspektive, ne samo da ga je zamijenio već i nadmašio.

Juventus i Manchester United su imali potpuno različite sezone. Juve je već osvojio Kup Italije, na korak je do nove šampionske titule u Seriji A i igrat će finale Lige prvaka protiv Real Madrida. Stara dama iz Torina ima priliku doći do svoje prve 'triplete', što bi ovu sezonu učinilo najuspješnijom u historiji slavnog kluba. S druge strane, United je tek šesti na tabeli u Premier ligi, ali je osvojio FA Kup i igrat će finale Evropske lige protiv Ajaxa. Gledajući uspjehe ekipe, jasno je da Pjanić ove sezone prošao bolje od Pogbe, ali ništa drugačije nije ni po individualnom učinku.

Miralem Pjanić je odigrao pet utakmica manje od Paula Pogbe u svim takmičenjima (44 - 49), na terenu je proveo čak 1000 minuta manje (3,238 - 4,215), ali ima bolji učinak. Pjanić je postigao osam golova uz 14 asistencija, a Pogba sedam golova i zaista skromnih pet asistencija.

Mnogi će reći da Pogba nije ispunio očekivanja na Old Traffordu, ali igraču takvog kalibra se svakako treba dati još jedna šansa da pokaže šta zna. Proces privikavanja na englesku ligu je prošao i u novoj sezoni se od njega očekuju bolje partije.

Kada je riječ o Pjaniću, svojim igrama u Juventusu je pokazao da je promjena sredine bila pun pogodak. Naviknut na Seriju A, Pjaniću nije bilo teško da nastavi gdje je stao dok je nastupao za Romu, a svoju igru je podigao na jedan još viši nivo. Zbog svega toga, navijači Juventusa više ne žale za Pogbom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi