Zbog sankcija Abramoviču Chelsea će naredne sezone izgledati neprepoznatljivo

Zbog sankcija Abramoviču Chelsea će naredne sezone izgledati neprepoznatljivo

Edmir Škorić
Teme:

Težak dan bio je jučer za nogometni klub iz zapadnog Londona, Chelsea, nakon sankcija Romanu Abramoviču od strane Velike Britanije.

Chelsea je izgubio bitne sponzore, te ne može dovoditi nove igrače niti potpisivati ugovore sa trenutnim igračima. Osim toga, Plavci ne mogu prodavati ulaznice za svoje domaće utakmice i prijeti im potpuni raspad.

Sve to dešava se nakon što je počela ruska invazija na Ukrajinu, a Roman donio odluku da proda Chelsea. No, sada će i njegova prodaja biti zaleđena i apsolutni krah nadzire se na Stamford Bridgeu.

Ukoliko ne bude velikih i naglih promjena, Chelseajev sastav sljedeće sezone doživjet će velike promjene. Ono što je sigurno, Antonio Rudiger, Cesar Azpilicueta i Anders Christiansen na ljeto ne mogu da potpišu nove ugovore i oni će napustiti klub.

Sreća u nesreći za Chelsea je da ima dosta igrača na posudbama, koji bi se mogli vratiti. Danny Drinkwater i Tiemoue Bakayoko vjerovatno ne, jer prvom ističe ugovor, a drugi je Milanu posuđen do ljeta 2023. godine, ali bi trebalo da se vrate u London igrači kao što su Conor Gallagher, Billy Gilmour i Armand Broja.

Broja je ove sezone bio u impresivnoj formi za Southampton na posudbi, s tim da je albanski napadač zabio šest puta u ligi, a sveci bi ga možda htjeli zadržati još godinu dana ili potpisati za stalno, ako bi bili u mogućnosti.

Ovaj 20-godišnjak ipak nije jedini napadač koji bi se mogao vratiti u zapadni London, a Michy Batshuayi se također namjerava vratiti, nakon što je potpisao novi ugovor do 2023. prije nego što se pridružio Besiktasu na posudbi za ovu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je ove sezone odustao od borbe za titulu jer su Manchester City i Liverpool neuhvatljivi, ali sljedeće sezone, s obzirom na sankcije Abramoviču i sve zabrane koje slijede, teško da možemo očekivati londonski klub u samom vrhu engleskog Premiershipa, iako istina tu još uvijek ima igrače poput Lukakua, Havertza i ostalih zvijezda koje imaju ugovore.

Sve u svemu, Chelsea će izgledati dosta neprepoznatljivo, bit će tu dosta igrača koji su bili otpisani, ali dobiće priliku jer klub neće moći da kupuje nove igrače.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...gasi plastiku!!!
3 4
Siop
Championship
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi