Zbogom Udineseu: Bajić pred novim transferom
Cijeli posao bi se trebao realizovati tokom sedmice (Foto: EPA)

U narednim danima potpisuje ugovor?

Zbogom Udineseu: Bajić pred novim transferom

Riad Bajić, po svemu sudeći, napustit će Udinese. Reprezentativac BiH u ovom italijanskom klubu nije zadovoljan, što je i razumljivo poslije samo 80-tak minuta provedenih na terenu u Seriji A, pa je izvjesno da će potražiti novu sredinu. 

Prethodnih sedmica Bajić se povezivao sa Konyasporom za koji je nastupao prije nego što je došao u Udinese, međutim, kako javljaju turski mediji, njegov novi klub najvjerovatnije će biti Basaksehir.

Bajić će, kako se navodi, za Basaksehir nastupati u narednih šest mjeseci kao posuđen igrač, a turski tim će imati mogućnosti da na kraju sezone otkupi njegov ugovor ukoliko obje strane budu saglasne.

Cijeli posao bi se trebao završiti tokom ove sedmice, a ovo mi mogao značiti i povratak nekadašnjeg napadača Željezničara u pravu formu, nakon što se u Udineseu nije baš proslavio.

U turskom šampionatu Basaksehir je trenutno vodeći na tabele sa 36 osvojenih bodova, a jedan od glavnih igrača ovog kluba je Bajićev saigrač iz reprezentacije - Edin Višća.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi