Mnogi su zaplakali nakon dirljivog oproštaja Arde Turana
Foto: EPA

Turski fudbaler otišao u Bašakšehir

Mnogi su zaplakali nakon dirljivog oproštaja Arde Turana

M. Šljivak

Turski fudbaler Arda Turan danas je zvanično napustio ekipu Barcelone. Iskusni 30-godišnji ofanzivac je postao član turskog Bašakšehira gdje će u narednih godinu dana biti posuđen igrač.

Arda je očigledno zavolio Barcelonu i Kataloniju, a njegovo pismo je pogodilo sve navijače tima sa Nou Campa.

"Snovi ne postaju stvarnost uz pomoć magije. Kao sanjar znam da se do njih dolazi hrabrošću, posvećenošću i teškim radom. Da budem član Barcelone nisam mogao ni u najluđim snovima da sanjam. Uvijek ću biti posnosan na sebe što sam uspio u tome. Ali, sada je došao trenutak da se rastanemo. Barem, na kratko.

Želim da se zahvalim:

Svojim saigračima koji su mi pomogli da uživam u svakom momentu na terenu i van njega. Bila je čast igrati sa vama. Svakom navijaču Barcelone koji je barem jednom skandirao moje ime na Nou Campu. Volim svaki minut koji sam proveo boreći se za vas.

Zahvaljujem klubu koji nije pomogao samo meni, već gotovo svakom turskom djetetu da san postane stvarnost. Sakriven negdje iza brade, tu je negdJe i dalje onaj osmijeh. Hvala vam što ste me pustili da se vratim u svoju zemlju da ga ponovo pronađem.

Ućiniću sve što je potrebno da ponovo budem onaj igrač u koga ste se jednom zaljubili. Nije važna razdaljina između nas, svi posebni trenuci provedeni ovdje biće uvijek u mom srcu kao snaga i svjetlost na mom putu", napisao je Arda Turan.

Turski fudbaler je u protekle dvije i po sezone nastupio u 55 utakmica i postigao je 15 golova.

Arda je očigledno zavolio Barcelonu i Kataloniju, a njegovo pismo je pogodilo sve navijače tima sa Nou Campa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

...

A post shared by Arda Turan (@ardaturan) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi